Profil & Organisasjon

Fakta om Bayer

Bayer er et innovativt selskap med over 150 års historie og kjernekompetanse innenfor Life Science-områdene helse og landbruk. Vi utvikler nye molekyler for bruk i innovative produkter og løsninger for å bidra til å gi mennesker, dyr og planter bedre helse. Våre aktiviteter innen forskning og utvikling er basert på en dyp forståelse av de biokjemiske prosessene i levende organismer.

Bayer Cross

Vårt mål er å oppnå og opprettholde lederposisjoner i våre markeder, og på den måten skape verdier for våre kunder, aksjonærer og ansatte. Vår strategi er utformet for å bidra til å løse noen av menneskehetens mest akutte problemer, og gjøre dette på en måte som styrker selskapets lønnsomhet.

Vi er forpliktet til bærekraftig drift og til å ivareta vårt sosiale og etiske ansvar som samfunnsborgere, samtidig som vi respekterer alle våre aksjeeieres interesser. Ansatte med en lidenskap for innovasjon vil nyte godt av utmerkede utviklingsmuligheter hos Bayer.

Alt dette er en del av vårt oppdrag:

Bayer slogan

Fokus på Life Science virksomhet

Etter den økonomiske og juridiske utskillelsen av vår MaterialScience-divisjon, nå Covestro*, har Bayer lagt kursen for en vellykket videreutvikling som et Life Science-selskap. I den forbindelse har vi endret selskapets struktur. Siden 1. januar 2016 har Bayers kjernevirksomhet blitt drevet av tre divisjoner: Pharmaceuticals, Consumer Health og Crop Science. Animal Health er et separat segment med rapporteringsplikt.

Våre Life Science-virksomhet holder ledende posisjoner i innovasjonsdrevne vekstmarkeder. Sammen utgjør de en sterk, attraktiv og balansert portefølje som er motstandsdyktig mot svingninger i etterspørsel og potensielle risikoer. Den forrige strukturen, bestående av et strategisk holdingselskap og operative undergrupper, har dermed blitt erstattet av en integrert organisasjon under paraplyen til den sterke Bayer-merkevaren.

Organisering av Bayer

Organisering av Bayer

Virksomhetsdriften utføres av divisjonene:

Nurse preparing chemotherapy

Vår Pharmaceuticals divisjon Pharmaceuticals fokuserer på reseptbelagte midler, spesielt for kvinnehelse og kardiologi, og også for spesialterapi i områdene onkologi, hematologi og oftalmologi. Avdelingen består desuten av bedriftsenheten for radiologi, som markedsfører kontrastforsterkende diagnostiserings bildeutstyr sammen med nødvendige kontrastagenter.

Consumer Health

Consumer Health divisjonen markedsfører hovedsakelig produkter som ikke er reseptbelagte, innen dermatologi, kosttilskudd, smertestillende, mage og tarm, allergi, forkjølelse og influensa, fotpleie, solbeskyttelse og kardiovaskulær risikoforebygging.

Disse produktene inkluderer verdenskjente merker som Claritin™, Aspirin™, Aleve™, Bepanthen™/Bepanthol™, Canesten™, Dr. Scholl’s™ og Coppertone™.

Crop Science

Crop Science divisjonen opererer i frø og plantevern, samt skadedyrkontroll utenfor landbrukssektoren.
Den er organisert i to enheter: Plantevern/Frø og Environmental Science. Plantevern/Frø markedsfører en bred portefølje av høykvalitets frø samt innovative kjemiske og biovitenskapelige løsninger for skadedyrkontroll, samtidig som de tilbyr utmerket kundeservice for moderne, bærekraftig landbruk. Miljøvitenskap fokuserer på applikasjoner utenfor landbruk, med en bred portefølje av produkter for skadedyrkontroll og tjenester for områder fra hjem og hage til skogbruk.

Animal Health

Våre produkter for husdyr og kjæledyr er tatt hånd om av forretningsenheten Animal Health, som egen bedriftsenhet. De rapporterer til et styremedlem som er ansvarlig for Plantekulturavdelingen.

Sentrale servicefunksjoner:

  • Corporate Functions og Bayer Business Services er konserndekkende kompetansesentere som ivaretar de sentrale servicefunksjoner.
  • Currenta er ansvarlig operatør for Chempark i fabrikkområdene i Leverkusen, Dormagen og Krefeld-Uerdingen i Tyskland.

Konsernledelse:

Dobbelt ledelsessystem med følgende styrende organer:

Produkter:

Products

Med våre produkter bidrar vi til å finne løsninger på noen av de største utfordringene i vår tid. Den voksende og i økende grad aldrende verdensbefolkningen krever bedre helsetjenester og tilstrekkelig matforsyning. Bayer bidrar til å gi mennesker bedre livskvalitet ved å forebygge, lindre og helbrede sykdommer. Og vi hjelper med å tilby en pålitelig tilførsel av mat, fôr og plantebaserte råvarer av høy kvalitet.

Best selgende Bayer produkter er:

  • i helsesektoren: Xarelto™, Kogenate™, Betaferon™ / Betaseron™, Mirena produktfamilie, Nexavar™, Eylea, Aspirin.
  • nøkkelvaremerkene i landbrukssektoren er: Confidor™ / Gaucho™, Nativo™ produktfamilie, Nunhems™, Basta™ / Liberty™, Prosaro™ produktfamilie.

Lokasjoner:

Bayer er representert over hele verden med 241 virksomheter* i 79 land. Det internationale hovedkontoret ligger i Leverkusen i Tyskland.

* fuldt konsoliderede datterselskaber (pr. 31. oktober 2017).

Arbeidsstyrke:

Bayer koncernen hadde pr. 31. december 2017 99.820 medarbejdere på verdensplan fordelt på:

Arbeidsstyrke

Bayer-aksje