Innovasjon: Bæredyktige produkter

PUR skum - fremtidens isoleringsmateriale

Ressurcer og energieffektivitet - nordiske eksempler

Energi er blitt en knapp ressurs i dagens samfunn, derfor har Bayer lenge jobbet med å bidra til å senke det globale CO2-forbruket og beskytte klimaet. Som en del av vårt bæredyktighetsprogram og -strategi har vi de siste årene hatt fokus på å gjøre vår egen produksjon mer energieffektiv. Videre jobber vi hele tiden med å utvikle nye produkter som hjelper våre kunder med å konservere energi. Polybrick og P-Elementer er to eksempler på nordiske produkter som er utviklet av Bayer MaterialScience.

Energieffektivt byggeri 
I dag brukes 40 % av verdens energiforbruk i bygninger. Dette ønsker vi å endre på. Bayer MaterialScience har med to unike nordiske produkter bevist at innovative energieffektive hus ikke kun gavner miljøet, men samtidig kan være enklere og billigere å bygge.   

 

P-Elementer: Varmeisolerende byggeklosser
Bayer MaterialScience i Otterup, Danmark har i samarbeid med det norske firmaet Mjøsplast utviklet en ny og unik isoleringsløsning som ikke bare senker energiforbruket i huset, men også reduserer omkostningene og skaper et større boligareal. Denne nye isoleringsløsningen går under navnet P-Elementer. De er lette å bygge med og har en langt bedre isoleringsevne enn andre byggematerialer. Et typisk norsk hus bruker eksempelvis 200 kWh/m2/år, mens et hus bygget med et system av P-Elementer kun bruker 15-20 kWh/m2/år.

P-Elementer er varmeisolerende byggeklosser som består av to finerplater og en isolerende kjerne av polyuretan (PUR skum). De er utviklet som et komplett, modulært byggesystem til hus, industrielle bygninger, skoler etc. Med små moduler av en beskjeden størrelse på kun 30x25 cm kan stort sett alle individuelle designbehov imøtekommes. Denne fleksibiliteten reduserer konstruktionstiden i tillegg til de totale transport- og byggeomkostningene.

 

Polybrick – revolusjonerende nytenkning
I Bayer MaterialSciences danske utviklingssenter i Otterup har man skapt en ny murstein med navnet Polybrick. Den gjør det mulig å redusere murer til en tykkelse på nærmere 35 cm, hvilket betyr at man øker boligarealet i et hus med et ekstra rom. Samtidig isolerer Polybrick 40 % bedre enn tradisjonelle isoleringsmaterialer som mineralull og flamingo og er enklere og raskere å bygge med. Den nye mursteinen kombinerer nytenkning fra all kjent byggeteknikk. Den forener murstein og polyuretan-isolering til ett energi- og plassbesparende element. 

Direktør Kim H. Klausen, Bayer MaterialScience A/S præsenterer Polybrick for CEO Patrick Thomas på et møde i København


Her har man kombinert både inne- og yttermur samt isolering mellom lagene i én murstein, med samme vekt som en vanlig murstein. Det gjør dem lettere å bygge med og transportere, hvilket igjen har en positiv innvirkning på miljøet. 

 

 

Så enkel er byggeprosessen med polybrick. Både inne- og yttermur med isolering mures på samme tid. Den lett håndterbare byggeblokken forener murstein og polyuretan-isolering til ett energi- og plassbesparende element, og dermed kombinerer vi tre byggeprosesser i én.

10. april 2014  Copyright © Bayer A/S
http://www.bayer.com

Recommend

Close ×