FoU Landbruk

Forskning for å fø en voksende verdensbefolkning

En av de største utfordringene verden står overfor, er å sørge for nok mat til den voksende befolkningen. Innen 2050 vil planeten befolkes av mer enn ni milliarder mennesker. Samtidig er områder med tilgjengelig mark for landbruk minskende på grunn av økt urbanisering, høyere saltnivå og jorderosjon. I tillegg har ekstreme værforhold som tørke og flom, stor innvirkning på kvalitet og mengde på innhøstingen. Bayer er verdens største innovative landbruksselskapet, og vi har som mål å gjøre landbruksøkonomien mer produktiv.

Noen av våre største prioriteringer innen forskning:

Forskning for å fø en voksende verdensbefolkning

Øke avlinger

wheat

Stress påvirker planter på vel som mennesker. Og plantenes stressnivå er økende, når klimaendringer setter på prøve deres evne til å overleve tørke, flom og temperatursvingninger.

Vi kan ikke få disse problemene til å forsvinne, selv om vi skulle ønske at vi kunne det. Vårt første steg er å gjøre planter mer resistente, slik at de kan takle det som skjer og produsere større avlinger selv under vanskelige forhold. Våre forskere jobber for eksempel med å finne hemmelighetene til planters stresstoleranse, som ligger i genene deres.

Nye hybridfrø kan også styrke avlingene – noe vi allerede har gjort med opptil 30 % bedring med rapsoljefrø og ris, sammenlignet med åpne bestøvningsplanter.

Forbedre egenskaper

sliced watermelons

Kan vi gjøre en tomat saftigere eller et bomullsfiber sterkere? Kan ris gjøres sunnere eller en melon enklere å spise? Ja, ja, ja og ja. Og disse er kun eksempler på de mange egenskapene vi kan forsterke i nyttevekster.

Faktisk leverer vi ca. 70 nye varianter av vegetabilske frø til markedet hvert år – hvert frø tilbyr bønder minst én ny egenskap som er sikker på å fange interessen til kundene deres.

Rapsolje er et annet eksempel på forbedring som aldri stopper opp. Vi hjelper med å kutte nivåene av usunne transfettsyrer som kan oppstå under behandling.

Og selv om bønder trenger ugressmiddel for å drepe ugress, hvordan kan de forhindre at avlingene også drepes? Vi bidrar til å gjøre plantene deres sterke nok til å motstå og til og med bryte ned ugressmiddel – takket være virkemidler kjent som safener, som forskerne har brukt i andre programmer i 30 år, eller teknologier basert på genteknologi som gjør avlinger motstandsdyktige mot ugressmidler.

Vi har også gått et skritt videre ved å kombinere ugressmiddelmotstand med larvekontroll – i vår TwinLink™-teknologi, som fikk godkjenning i USA i 2012. På denne måten vil vi hjelpe planter til å hjelpe seg selv til å hamle opp med spesifikke skadedyr som truer deres overlevelse.

Finjustere produkter

leaves under microscope

Et produkt er kun ett skritt i en utvikling. Det er alltid ett bedre produkt som venter rett rundt hjørnet. Sykdommer kan raskt bli motstandsdyktige mot behandlinger - så det er alltid et press på å finne stoffer som vil stoppe det fra å skje. De mest spennende gjennombruddene skjer når vi benytter oss av naturens egne prosesser – slik som med Movento™, som benytter sevje for å spre det aktive virkestoffet rundt i planten. Det er dårlige nyheter for skadedyr hvor enn de lever av det.

Andre gode nyheter fra våre laboratorier inkluderer det langtidsvirkende ugressmidlet Alion™, som kontrollerer ugress i flerårsvekster, for eksempel sitrusfrukter, nøtter, druer, kjernefrukter og steinfrukter. Og soppen Luna™, som kontrollerer et stort antall soppsykdommer i åkeren og forhindrer forråtnelsesprosesser under lagring.

Et annet område er jakten på å finne svar på skadedyrshåndtering basert på biologisk aktive ingredienser som bidrar til et bærekraftig landbruk. Disse inkluderer våre Votivo™-produkter for frøbehandling og også Natria™, et sprayprodukt som inneholder det naturlige virkestoffet fra neemtreet, som får kontroll over sugende og tyggende skadeinsekter.